Aircondition service Herning
749,-

 

Service inkl. 4L olie & filter.
949,-

Book tid
 

Professionel bilpleje

 

Se priser

Undgå dyre reparationer og sikrer dig et godt indeklima

Aircondition service og klimaanlæg er et ofte overset vedligehold på din bil. Vi ser jævnligt dyre reparationer af aircon og klima anlæg som følge af manglende vedligehold. Et airconditionservice bør foretages årligt.

Læs mere

Hvad er Aircondition service?

Mange ved det ikke men udover kølemiddel i aircon & klimaanlæg cirkulerer olie, der skal sikre korrekt smøring af anlæggets klimakompressor. Denne olie bliver som alt andet olie slidt og smøreevnen nedsættes. Ved er service af aircondition & klimaanlæg aftappes anlægget både kølemiddel samt olie. Herefter kontrolleres anlægget med vakuumtest. Testen sikrer at airconditionanlægget ikke er utæt inden påfyldning af ny olie til klimakompressoren og nyt kølemiddel. Den aftappede mængde kølemiddel vejes og det må forventes at anlægget har behov for efterfyldning af kølemiddel. Det er nemlig sådan at selv en velfungerende aircondition taber op til 10% kølemiddel årligt.

Hvis mængden af kølemiddel bliver kraftigt reduceret eller olien ikke smører nok længere vil det medføre dyre om bekostelige reparationer inden anlægget igen fungerer. En gennemsnitlig fyldemængde på et anlæg er omkring 500gram og det må derfor ved årligt service forventes, at der på et velfungerende klimaanlæg eller aircondition må efterfyldes op til op til 50gram årligt.

Et airconditionservice er billigt set op imod de udgifter der kan være forbundet med at springe over. Det er også vores erfaring at det billigste vedligehold af anlægget er årligt service af aircondition med udskiftning af klimakompressorolie efterfyldning af kølemiddel.

Typiske fejl på Aircondition & klimaanlæg

Netop Aircondition og klimaanlæg er et af de systemer for vi ser de samme fejl om og om igen. Det er ganske sjældent, at vi står med komplicerede fejl at finde. Dog kan reparationer på anlægget som følge af vedligehold af yderst bekostelige. De fleste tilfælde hvor klimakompressoren havarerer er årsagen manglende service af klimanlægget. Der er som følge heraf ikke aftappet gammel olie på bilens aircondition og påfyldt nyt, som der gøres ved service. En udskiftning af en klimakompressor kan hurtigt beløbe sig til 8.000-15.000kr afhængigt af bilmærke. Det er derfor billigt at foretage aircondition service, holdt op imod de udgifter der potentielt kan være forbundet med at undlade.

 
Aircondition & klimaanlæg køler ikke

Ofte får vi bilen til reparation af aircondition når man en varm sommerdag har opdaget at bilen bliver uudholdeligt varm indeni kabinen. Bilen bliver simpelthen ikke kold uanset hvor langt du skruer ned på klimaanlægget. Denne fejl er typisk fordi anlægget mangler kølemiddel. Naturligt taber anlægget ca. 10% kølemiddel årligt. Så har man ikke foretaget det årlige service af aircondition i længere tid vil det naturligt medføre for stort tab af kølemiddel og i sidste ende en bil der ikke kan køle i kabinen. En fejl som denne vil typisk kunne løses ved et service og opfyldning af kølemiddel. En anden årsag vi også ser til aircondition og klimaanlæg ikke køler, er en større utæthed. Stenslag imod anlæggets ”forreste køler” kaldet en kondensor er hyppigt set. Kondensoren sidder udsat i fronten af bilen og tæt ved vejen. I et sådan tilfælde er det nødvendigt at udskifte den utætte airconditionkondensor med en ny. Hvorefter der fyldes ny kølemiddel på. Der skal dog tages forbehold for, at et anlæg der har stået stille i længere tid, kan få flere defekte komponenter. Anlæggets klimakompressor tåler ikke at stå stille over lange perioder og slet ikke med et anlæg der er brudt og dermed åben for fugt at trænge ind.

Ruderne dugger i bilen

Bilruderne dugger og bilen føles generelt fugtig indeni. Det første man her skal sikre sig, er at anlægget ikke er sat til recirkulation. Altså at den genbruger luften fra kabinen til at cirkulere rundt. Det vil naturligt ved brug over længere tid give et fugtigt klima indeni bilen. Hvis recirkulation ikke er slået til og ruderne fortsat dugger. Er det typisk en fejl på bilens aircondition, der er årsag til at bilruder dugger.

Dårligt lugt i kabinen

Når bilens aircon ikke længere har den korrekte fyldemængde og køleeffekt vil det ændre temperaturer på blive anlæggets fordamper, hvor luften blæser igennem inden den kommer ind i kabinen. Når disse temperaturer ændres, kan det give grobund for bakterier. Det kommer til udtryk som dårligt lugt i bilen. Især ved opstart. Et aircondition service vil i de fleste tilfælde løse problemet.

 
Spar penge – få påfyldt UV-sporstof

I forbindelse med service efterfylder vi altid UV-sporstof. Det gør det lettere at finde fremtidige lækager på klimaanlægget. De fleste bilmodeller har fra fabrikken ikke fået påfyldt UV-sporstof. Hvilket vil vanskeliggøre fejlsøgning af utætheder på bilens aircondition. I disse tilfælde er vi nødt til at søge efter utætheden med nitrogen, hvilket blot er en fordyrende omkostning. Vi kan billigt finde utætheden på aircondition, når der er UV-sporstof på. Da denne vil lyse kraftigt op under påvirkning af UV-lys.

Gode råd om Aircondition & Klimaanlæg
  • Er du i tvivl om bilens aircondition køler nok, så kom forbi vores værksted i Herning, hvor vores mekaniker står klar til at måle tryk på klimaanlægget. Det er helt gratis.
  • Aktiver aircondition / klimaanlægget ugentligt også i vinterperioden.
  • Foretag årligt aircondition service. Det er billigt set imod de udgifter, der an være forbundet med at undlade.

Generelt om Aircondition service & klimaanlæg

Et aircondition- og klimaanlæg fungerer ved kølemiddel, der i et lukket system under tryk skiftevis skifter form fra væske til gas. En såkaldt fordampning og en kondensering. Under fordampningen vil vi have et energiforbrug. Fuldstændigt ligesom når vi skal have en gryde vand til at koge. Anlægget skal bruge energi og dette i form af varme. Det giver muligheden for at trække varme ud af luften, der strømmer igennem anlæggets fordamper. Dermed kan luften køles længere ned end udetemperaturen inden den blæser ind i kabinen.

Læs mere

Lånebil

Book tid

Dækcenter

Book tid

Værkstedet

Læs mere

Online Booking

Book nu