Udskiftning af Tandrem og Taktkæde på Audi

Book tid nu
 

Audi specialist

LÆs mere
 

Værkstedet

 

Læs mere

Audi Specialist i Midtjylland

Et væsentligt punkt i vedligeholdet af din Audi er rettidigt udskiftning af motorens tandrem eller kæde. Skiftes tandremmen eller knastkæden ikke i tide kan disse springe med store skader på motoren til følge. På de fleste Audi TDI modeller med tandrem er der et fast udskiftningsinterval, typisk på 180.000km eller 210.000km. Overskrides intervallet er der overhængende chance for at tandremmen springer. Kædeskift derimod er oftest ikke med udskiftningsinterval. Dette til trods bør en knastkæde på din Audi kontrolleres således at udskiftning kan foretages inden brud. Vi tilbyder alt indenfor kontrol og udskiftning af tandrem & kæde på Audi.

3 gode grunde til at vælge en Audi specialist til opgaven

Vi kender til din Audi model.

Så er du sikret hurtig og korrekt reparation

Stærke leverandøraftaler og reservedelskendskab

Så er du sikret en konkurrencedygtig pris og kompromisløs kvalitet

Vi er ajour med tekniske dokumenter & online servicebog

Det er din garanti for en reparation up to date og korrekt grad af dokumentation.

Tandrem & vandpumpe. Fra 3100,-

Tandrem & vandpumpe – En del af det faste vedligehold Som en væsentlig del af vedligehold på din Audi er udskiftning af tandrem & vandpumpe, hvis motoren kører med dette. Det typiske interval på Audi motorer er 180.000km / 210.000km. Blandt andet er tandrem brugt i 1.6 TDI 1.9 TDI & 2.0 TDI. Men også enkelte ældre 3.0 TDI motorer kører med tandrem

Følgeskader ved manglende udskiftning i tide.

Vi ser på værkstedet hvert år kunder, som ikke har fået skiftet tandremmen i tide. Følgeskaderne kan være store og omkostningerne høje. Når tandremmen ikke skiftes i tide vil motoren miste synkronisering imellem krumtap og knast. Det betyder at motorens stempler kan ramme topstykkets ventiler. Et havari, der oftest ender med ilægning af en brugt eller ny motor. Der er typisk ingen symptomer eller tegn på at tandremmen skal udskiftes. Dette er årsagen til det af Audi fastsatte tandremsinterval på de enkelte motorer. Er du i tvivl om din Audi skal have tandremsskift er vi gerne behjælpelig med at tilgå service & reparation historik i den digitale Audi serviceplan

Hvilke modeller kører med tandrem.

Følgende Audi-modeller kører med tandrem. Er du i tvivl om din Audi kører med tandrem. Kontakt os, så hjælper vi dig gerne med den rigtige rådgivning til netop din model.

 • Audi A1
 • Audi A2
 • Audi A3
 • Audi A4
 • Audi A5
 • Audi A6
 • Audi A7
 • Audi A8
 • Audi Q2
 • Audi Q3
 • Audi Q5
 • Audi Q7

Lånebil

Tast ind

Uddannet personale

Tast ind

Værkstedet

Tast ind

fabriksgaranti

Tast ind

Hvad er en knastkæde eller taktkæde?

Audi har på mange af deres 3.0 TDI valgt at designe motoren med knastkæde eller taktkæde. Tanken bag at benytte kæde i stedet for tandrem var med øje for en længere levetid. Vi kan desværre på mange modeller konkludere, at dette ikke altid er tilfældet. Kæden har til formål at overføre energi fra krumtappen til knasthjulene, samt sikre synkronisering af disse. Ved for lang kæde forskydes denne synkronisering imellem krumtap og knast. Ved værste fald kan der brud på knastkæden med store omkostninger til følge. Når knastkæden springer sker der sandsynlighed for at motorens stempler og ventiler kan komme i berøring.