Service af Aircondition & klimaanlæg på Audi

På vores Autoværksted i Herning har vi stor erfaring indenfor service & reparation af aircondition & klimaanlæg på Audi. Et service bør foretages årligt og tager kun en time. Herefter er godt videre med et velfungerende anlæg, der holder dig og din Audi kølig igennem sommeren & ruderne dugfri i efteråret.

Book tid nu
 

Audi specialist

LÆs mere
 

Mød familien

 

Læs mere

5 fakta om aircondition & klimaanlæg:

 • Anlægget har brug for udskiftning af klimakompressor olie.
 • Anlægget skal serviceres årligt.
 • 9/10 defekte anlæg sker som følge af manglende service.
 • Anlægget skal holde kabinen kølig & ruderne dugfri
 • Et velfungerende anlæg kan miste op til 10% kølemiddel årligt.

Få serviceret Aircondition & klimaanlægget på din Audi i tide og spar penge…

Service af bilens aircondition & klimaanlæg er én af de hyppigst oversete vedligehold. Vi oplever til serviceeftersyn ofte biler, som har kørt 4-5år uden at få foretaget det årlige service af anlægget. Dette medfører i mange tilfælde betydelige skader på anlægget og dermed bekostelige reparationer. Med andre ord er et airconditionservice billigt holdt op imod reparationerne, der følger manglende aircon-service.

3 symptomer på at din aircondition ikke fungerer korrekt:

 • Dårlig lugt i kabinen når bilen startes.
 • Kabinen bliver ikke kølet ned.
 • Ruderne forbliver duggede længe.

Dårlig lugt i kabinen når bilen startes:

Hvis sur eller dårligt lugt spredes i kabinen på din Audi ved start indikerer det et servicebehov af A/c anlægget. Den dårlige lugt skyldes ofte temperaturer i anlægget, som er gunstige for bakterier. Ved dårlig lugt i kabinen anbefaler vi er aircondition service for at sikre korrekt temperatur for anlæggets komponenter. Samt udskiftning af kabinefilter & en desinficering af anlægget kølekanaler for at dræbe bakterier.

Kabinen bliver ikke kølet ned:

Det er særligt sommerperioden aircondition & klimaanlæg giver travlhed på autoværkstederne. Typisk oplever bilisterne en varm sommerdag, at anlægget ikke længere køler korrekt. Mange gange skyldes fejlen blot manglende kølemiddel. Et velfungerende klimaanlæg kan tabe op til 10% af fyldemængden årligt. Ved manglende service igennem flere år bliver fyldemængden så lav, at det ikke længere kan køle kabinen. Et service kan i flere tilfælde løse problemet.

Ruderne forbliver duggede længe.

Udover at køle kabinetemperaturen har klima & airconditionanlæg til formål at tørre luften i bilens kabine. I

praksis gøres der brug af dette ved defrosterfunktionen, Altså når ruderne i bilen skal af dugges. Hvis fyldemængden af kølemiddel ikke er korrekt, kan det opleves at ruderne i bilen længe forbliver dugget. Et service af anlægget løser i de fleste tilfælde problemet. Forinden mistanke om funktionsfejl på klima & airconditionanlægget skal det kontrolleres at bilens klimapanel ikke er indstillet til recirkulation, da dette i høj grad vil medføre dug på indersiden af ruderne.

3 Gode råd:

 • Deaktiver ikke A/c over længere perioder.
 • Foretag service årligt.
 • Indstil ikke temperaturen for køligt i sommermånederne. Rådet herfra lyder: ikke lavere end 18 grader. Solens stråler vil få din krop til at føles varmere og den kolde indblæsningsluft (typisk ned til 5-6grader) fra anlægget medfører forkølelser

Gratis Lånebil

Tast ind

Uddannet personale

Tast ind

Værkstedet

Tast ind

fabriksgaranti

Tast ind

Hvad indeholder et aircondition service?

Ved et service af aircondition eller klimaanlæg på Audi aftappes anlægget for gammelt kølemiddel & olie. Der er er på ethvert anlæg en fyldemængde olie, som skal sikre korrekt smøring af klimakompressoren. Denne olie bliver som alt andet olie slidt og mister sin smøreevne. Lige netop manglende olieskift er den hyppigste årsag til nedbrud af klimakompressorer. Når anlægget er tømt, foretages en vakuumtest af anlægget. Denne har til formål at kontrollere for lækager samt fortrænge eventuel fugt fra systemet. Herefter fyldes anlægget med ny kølemiddel, klimakompressorolie & UV-sporstof. Typisk vil man kunne måle en væsentlig forskel i køleeffekten i kabinen før & efter service. Dette skyldes at der på aircon & klimaanlæg løbende er et svind af kølemiddel. Faktisk kan et velfungerende anlæg tabe op til 10% af fyldemængden årligt. Der kan derfor ved service forekomme behov for efterfyldning af kølemiddel. Ved manglende service over flere år kan anlægget fuldstændigt miste sin kølende funktion som følge af for lav mængde kølemiddel.

Få anlægget serviceret årligt og hold udgifterne for døren

Det anbefales af førende producenter indenfor klima & aircondition komponenter, at foretage årligt service. Det er dog vores erfaring at de færreste overholder det anbefalede service af anlægget. Mange er endog ikke bevidst om behovet for service. Vi foretager mange reparationer på anlæg som følge af manglende service. 9/10 reparationer på klimakompressoren sker som følge af havari. Altså et nedbrud af de mekaniske komponenter i kompressoren, fordi den ikke længere er smurt korrekt. Det er her ikke atypisk at reparationen kan beløbe sig til 9-12.000kr afhængigt af bilmodel. Et airconditionservice er billigt og på vores værksted i Herning har vi erfaring og ekspertise indenfor service og reparation af aircondition & klimaanlæg.